Takaisin blogiin

Alkusyksyn uunimunakas

20.9.2016 Ruoka

Kurpitsa-chorizo frittata ohje

Kurpitsa-chorizo frittata ohjeKurpitsa-chorizo frittata ohje

Tänään on vuorossa syksyn toinen ruokabloggaajamme, Suvi Kesäläinen. Suvi on valokuvaaja ja bloggaaja, jonka ruokaohjeisiin olet saattanut törmätä Trendissä ja jonka kuvia voi nähdä suomalaisissa sisustuslehdissä, kuten Avotakassa ja Glorian Kodissa. Tervetuloa Suvi! / Ainan tiimi

Takapihamme alkaa vakaasti näyttää kurpitsafarmilta. Sain äidiltäni pikkuruisia kurpitsantaimia keväällä ja iskin ne puolihuolimattomasti kompostin päälle. Nyt kurpitsojen lonkerot ulottuvat monen metrin päähän ja siellä täällä vilkkuu oranssia ja kalpeankeltaista väriä. En tajunnut ollenkaan, mitä jättiläisiä multiini tuikkasin.

Seuraava ongelmani onkin, mitä tehdä jättimäiselle sadolle. Katseeni on kääntynyt erilaisiin suolaisiin resepteihin ja tämän reseptin uunimunakas on mainio ehdokas kurpitsan systemaattiselle hävitykselle.

Frittata, eli italialainen paksu munakas on arkiruokien aatelia, koska sen sisuksiin voi piilotella kaikki jääkaapista löytyvät jämät. Koska omat kurpitsani eivät ole vielä kypsyneet, harjoittelen pienellä ja sievällä, aavistuksen kastanjalta maistuvalla hokkaido-kurpitsalla.

Reseptissä makea kurpitsa saa sopivasti potkua ja makua espanjalaisesta chorizosta. Frittata menee niin lounaasta, iltapalasta kuin tuhdista aamupalastakin. Tämän munakkaan voi valmistaa niin uuninkestävällä paistinpannulla, piirakkavuoassa tai uunivuoassa. Jos teet munakkaan piirakkavuokaan, lopputulos on maailman helpoin gluteeniton piirakka.

Voit käyttää mitä kurpitsaa tahansa, myös perinteisempi myskikurpitsa käy hyvin. Helpointa on paahtaa yksi kokonainen keskikokoinen kurpitsa ja käyttää osa siitä tähän munakkaaseen ja käyttää loput vaikka lasagneen tai sosekeittoon.

PS. Kurpitsansiemeniä ei kannata heittää pois, ne voi paahtaa öljyn ja suolaripauksen kanssa uunissa.

Kurpitsa-chorizo frittata ohjeKurpitsa-chorizo frittata ohje

Kurpitsa-chorizo frittata ohjeKurpitsa-chorizo frittata ohje

Kurpitsa-chorizo frittata (2-4 hengelle)

1 pieni kurpitsa (esim. hokkaido, myskikurpitsa)
oliiviöljyä
muutama salvianlehti
100 gr chorizoa tai muuta mausteista raakamakkaraa
5 munaa
1/2 dl vettä tai maitoa
Suolaa ja mustapippuria
1/2 tl savupaprikaa
50 gr vuohenjuustoa
Iso kourallinen rucolaa

Leikkaa kurpitsa ensin puoliksi isolla veitsellä ja lohko sitten pienempiin osioihin. Poista siemenet ja kuituinen osa siementen mukana. Lorauta mukaan oliiviöljyä ja muutama salvianlehti, mausta suolalla ja hiero mausteet lohkoihin.

Paahda kurpitsanlohkoja uunivuoassa n. 30 minuuttia 225C asteessa kunnes lohkot ovat pehmeitä ja kevyesti ruskistuneita. Poista kurpitsojen kuoret ja ota noin 2,5 dl kurpitsaa munakasta varten. Jäähdytä loput jääkaappiin ja käytä muuhun ruokaan.

Viipaloi chorizot ja kurpitsat ja levitä ne munakkaan paistamiseen käyttämääsi pannuun tai uunivuokaan.

Sekoita kananmunat, vesi tai maito, savupaprika, suola ja mustapippuri yhteen ja vispaa munien rakenne rikki. Levitä kananmunaseos kurpitsojen ja chorizon päälle, murustele päälle vuohenjuusto.

Paista munakasta 200C asteessa n. 10-15 minuuttia, tai kunnes munakasseos on hyytynyt ja kevyesti ruskistunut. Anna jäähtyä pari minuuttia, koristele rucolalla ja tarjoa siivuina.

Kurpitsa-chorizo frittata ohje

Tallenna



Syksy tuli sisälle

The Botanic Shelf – huonekasvit paraatipaikalle

Jätä kommentti